Till salu Planer Kullar Köpa kattunge Att vara fodervärd


Är du intresserad av att vara fodervärd åt en Ragdollhona?

Jag vill att du bor i närheten av Kungsbacka

För att som uppfödare kunna utveckla sin avel måste man ibland omplacera och sätta ut katter på foder. Detta för att vi vill hålla kattantalet till en rimlig nivå som vi som familj hinner med och som katterna mår bra av och trivs med. För oss är harmoni här hemma viktigt för oss alla. En katt är inget flockdjur och har därför inte ett sådant immunförsvar som är gjort för att klara av att bo många individer tillsammans utan att risken för sjukdomar ökar. Just nu har vi 2katter i vårat hem, men jag har lovat mig själv och katterna en gräns på maximum 3-5katter tillsammans.

Som uppfödare vill jag jobba för att få fram fina rastypiska katter och därför vill jag ha möjlighet att spara en kattunge till min avel då och då, när jag tror att den kan tillföra min uppfödning något extra. Därför blir det fler och fler i familjen och någon måste ibland flytta för att ge plats åt någon annan eller så sätts den nya kattungen i en foderfamilj. Framförallt gäller det honor från min egen uppfödning, men ev kanske också en hane, om det skulle passa.
 

Som fodervärd betalar man antingen ingen köpesumma eller en del av köpesumman för katten beroende på hur avtalet ser ut. Katten ägs av uppfödaren till dess att uppfödaren fullgjort sin avel (antal kullar som avtalats) på katten eller att en viss tidperiod har löpt. Hur det ser ut beror från fall till fall och vad man avtalar mellan fodervärd och uppfödare. Katten ägs av uppfödaren till dess att avtalet är fullföljt, hur det ser ut beror från fall till fall och vad man avtalar mellan fodervärd och uppfödare. Katten bor hos fodervärden och denne står för alla de kostnader som det innebär att ha en katt, t.ex. mat, kattsand, leksaker, klösträd, veterinärvård och självklart massor av kärlek mm. Försäkringen på katten delar vi på. Uppfödaren står för alla kostnader som rör aveln; t.ex. de hälsotester som ska göras innan parning, veterinärvård i samband med aveln och kostnader kring parning, dräktighet/förlossning och eventuell kull. Jag vill helst att honan får ha sin kull/kullar hemma hos fodervärden. Jag som uppfödare sköter försäljningen av kattungarna.


Som fodervärd till en honkatt får man även räkna med en hel del besökare av ev. kattungeköpare då den tiden är inne.
 

Att vara fodervärd innebär mkt ansvar så man ska ha tänkt i genom saken ordentligt! När jag planerar att ta kull ska katten stå till förfogande då jag har planerat en parning med tilltänkt hane, ha tid för en kull mm! Det kan även innebära semesterdagar och liknande i samband med förlossning/vakande inför förlossning och första dagarna efter den. Det är alltså inte bara en "gratiskatt"! Men det bästa är att det är en fantastisk upplevelse att följa dessa små i deras utveckling under livets första 12-14 veckor!

Jag är självklart mycket engagerad i kullen själv och är med vid förlossning samt hälsar på med jämna mellanrum under deras uppväxt.


Att vara fodervärd till en hane innebär att man ibland tar emot honor för parning hemma hos sig eller så sker parningen hemma hos uppfödaren, lite beroende på vad som blir bäst och är avtalat. Han katten bor med fodervärden som en del av familjen. När aveln på hanen är klar och avtalet fullföljt övergår katten till fodervärden som kastrerad sällskapskatt, fodervärden står för kastreringen. Man bör inte ha egna fertila honor om man vill vara fodervärd åt en hankatt, kastrerade katter går bra.


Katten övergår i fodervärdens ägo som kastrerad sällskapskatt efter att det man avtalat om är fullföljt eller om uppfödaren själv väljer att avsluta det tidigare. Kastreringen står fodervärden för.Våra katter betyder mycket för oss så personkemi och en kärleksfull hemmiljö är viktigt då vi placerar ut våra katter på foder.

Jag är väldigt noga i mitt urval av fodervärdar så det är viktigt för mig att personkemin stämmer och att vi har samma värderingar vad gäller katthållning och förhållningssätt till djuren. Jag vill alltid träffa en eventuell blivande fodervärd innan jag bestämmer mig och förbehåller mig rätten att neka personen i fråga, då jag alltid följer min magkänsla i dessa frågor. Jag söker dig som är intresserad av rasen ragdoll och av avel- och uppfödning.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av avel, men gärna av att ha katt. Viktigaste är att du har intresset och engagemanget! Du får gärna ha ett intresse av att ställa ut katten också ,ev. samåka med mig på utställningar osv men det är inget krav!
Är du intresserad så får du gärna maila eller ringa mig och berätta lite om dig.

Kravet från mig är:
 - Att du ger min katt trygghet och kärlek
 - Har möjlighet att kunna ta hand om blivande kattungar.
 - Att ett intresse och engagemang finns hos dig/er är viktigt!
 

För att jag ska ha möjlighet att följa min katt och kattungarnas utveckling och även kunna hjälpa dig om så behövs så vill jag att du inte bor för långt ifrån Kungsbacka, helst inom en radie på max 5mil.


 

Välkommen att höra av dig...

Emelie Johansson SE*HotBed's

Kungsbacka

epost: hotbedsragdoll@hotmail.se