CH S*Rödjebackens Urisso by Paw

Kallas "Tuva"
Färg Choklad mitted (RAG b 04)
Bärare av dilution
Född 2009-07-22
Mor
S*Rödjebackens Pepita, RAG a 04
Far
CH Rosevalleyrags Brownbear Paw, RAG n
Tester Ultraljudad hjärta och njurar u.a 2010
DNA HCM-1:
Blodgrupp:
Show CHAMPION
Uppf: S*Rödjebacken

>> Stamtavla
>> Tuvas galleriHär hemma kallar vi henne för Tuva, då vi tyckte hon såg ut som en liten tuva när hon kom till oss, trollungen.

Tuva är våran lilla docka här hemma. Hon följer en från rum till rum, precis som en äkta ragdoll så vill hon vara där du är. Är så glad för att du är våran! Tack Lena för förtroendet att vi fick denna prinsessa!

Vi har ställt ut henne några gånger med fina bedömningar. Jag ska försöka lägga upp lite bedömningssedlar hade jag tänkt. Om jag inte får till det så ska jag skriva några av domarnas kommentarer om inte annat. Så länge kan jag med glädje berätta att hon blev Champion 2010 på Ras och HusKattens utställning i Varberg.


SE*HotBed's Alice Fudge
Bor hos fodervärd
 

Kallas "Alice"
Färg Brun Bicolour, RAG n03
Bärare av choklad & dilution
Född 2010-12-06
Mor S*Rödjebackens Urisson by Paw
Far S*FunHouse's Attila@Kisses 4U
Tester Ultraljud hjärta + njurar:
DNA HCM-1:
Blodgrupp:
Show FIFE Int. Ragdoll special Göteborg 2011 i sidoklass för feltecknade
1xNOM, 1xBIS
Uppf: egen uppfödning

>> Stamtavla
>> Alice galleri

Detta lilla yrväder har jag nu valt att behålla på foder. Hon stal allas våra hjärtan när hon föddes i vår första kull som ensam bebis. Alice är såå underbart cool, orädd, nyfiken, social och inte minst sockersöt... hon var bara tvungen att få stanna! Jag ser fram emot att få följa lillprinessans utveckling =)

Det är attans på hennes lilla skönhetsfläck på hakan, annars är hennes V helt symetriskt och vita ben, en och annan fläck på trampdynan blev det me! Synd men man kan inte få allt, är så otroligt glad för denna lilla hjärteknipare <3

På sin första utställning i Göteborg 2/4 blev hon NOM och vann sedan BIS (klassen för feltecknat) Ska scanna in en bild på bedömningssedeln när jag får tillfälle. Kan under tiden berätta att hon fick rakt igenom Ex och Promising qualities på "General impression"!

Gissa om jag är glad =))


*Miss Mollie*
 

Kallas "Mollie"
Färg Svart-vit huskatt, LH
Kastrat
Född 2008-06-15

>> Mollies galleri


När Mollie kom hade vi inte haft djur i familjen på ett tag och hon var väl efterlängtad! Hon är våran trampmaskin som gärna sitter i knät och vill ha lite gos speciellt när man sitter på toa ;)

Vi lärde henne ganska tidigt att gå i koppel eftersom jag visste från början att hon skulle vara innekatt. Hon bara älskar när man tar fram kopplet! När hon var liten så hoppade hon upp i knät när det var promenad dags, men nu springer hon direkt till dörren och bara spinner och spinner! En smart katt är vad hon är. Hon är mycket lätt att lära och kan exempelvis sitt, sitt fint och stanna när man ska öppna dörrar.

Hon har fått min mamma på fall som egentligen är en riktig hundmänniska. När vi skaffade Tuva ville jag vara säker på att vi fick en katt minst lika underbar som Mollie och då var ju en Ragdoll det självklara valet och tanken om egen uppfödning gick i uppfyllelse!

Nu när vi har haft kattungar hemma har hon tagit sig an rollen som extra mamma och lektant. Hon hjälper Tuva att tvätta och uppfostra dom små <3 Detta är Underbart att se!